ΗΥΡ Τrainers Academy: Ενσυναίσθηση

Ακόμη μία συνάντηση των HYP Trainers ολοκληρώθηκε και αυτή τη φορά το θέμα μας ήταν η Ενσυναίσθηση aka Empathy.  Αφού απαντήσαμε τι είναι και τι δεν είναι, γιατί την χρειαζόμαστε και πως αναγνωρίζεται, προσπαθήσαμε να μπούμε κυριολεκτικά και μεταφορικά ο ένας στα παπούτσια του άλλου. Συνειδητοποιώντας και την δυσκολία της, αλλά την σημαντικότητά της οι συμμετέχοντες δημιούργησαν και εφάρμοσαν με την σειρά τους τις δικές τους δραστηριότητες ενσυναίσθησης πχ  ως προς τα άτομα ΑΜΕΑ.

empath4.jpg

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις εντυπώσεις της ομάδας:

« Μου άρεσε πολύ που εναλλασσόταν η θεωρία με την πράξη. Οι δραστηριότητες σε κάνουν να αναθεωρήσεις το πώς αντιμετωπίζεις μία κατάσταση είτε όταν είσαι ακροατής είτε είσαι ομιλητής».

«Η πιο έντονη και σοκαριστική στιγμή ήταν όταν έπρεπε να αφηγηθούν οι μισοί μια αγχωτική εμπειρία και ο ακροατής να είναι αρχικά απαθής. Εκεί η δύναμη της ενσυναίσθησης μου έγινε βίωμα».

empath5.jpg

«Ένιωσα χαρούμενα! Έμεινα με πολλές παραστάσεις που θέλω να επεξεργαστώ… Πήγα ένα βήμα παραπέρα».

«Έμαθα ότι το να ακούς και να αναγνωρίζεις πραγματικά τα συναισθήματα του άλλου είναι δύσκολο. Θα δουλέψω πάνω σε αυτό».

«Ένιωσα άλλες στιγμές άβολα, άλλες ξέγνοιαστα, άλλες λυπημένα και άλλες χαρούμενα. Νομίζω αυτό είναι μέρος του σκοπού των δραστηριοτήτων ώστε να ενεργοποιηθεί η ενσυναίσθηση».

empath.jpg

«Μου άρεσε πάρα πολύ το workshop των παιδιών όπου παρουσίασαν την δραστηριότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το Βρήκα πολύ εύστοχο και σωστό. Ήταν τόσο άμεση η κατανόηση».

«Φεύγω με μία αίσθηση ηρεμίας και μεγαλύτερη αποδοχή του εαυτού μου, αφού νομίζω πως είμαι έτοιμη να κατανοήσω σε μεγαλύτερο βαθμό τους άλλους».

«Μου μένει μια εικόνα ηρεμίας και συντονισμού με την ομάδα μου. Εμπιστοσύνη, εγρήγορση, για την ομαλή επίτευξη του κοινού μας στόχου».

empath3.jpg

«Ένιωσα άγχος, αλλά ανακούφιση και χαρά. Μοιραστήκαμε προσωπικές στιγμές και σιγά σιγά όλη η ομάδα αρχίζει και δένει».

«Έμαθα πως τίποτα δεν είναι αυτονόητο».

Τα λέμε στην επόμενη συνάντηση ….

hyp logo.jpg

Αν θέλεις του χρόνου να πάρεις μέρος σε αυτή την ομάδα, μπορείς να συμπληρώσεις την φόρμα ενδιαφέροντος https://goo.gl/forms/JZaqoGOHuR8M3W6z2 και θα σε ενημερώσουμε προσωπικά

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s