#hyptrainersacademy : κίνητρα

Να ‘μαστε πάλι εδώ όπως υποσχεθήκαμε μετά από μία ακόμη συνάντηση των #hyptrainersacademy σχετικά με τα κίνητρα και την ενεργό συμμετοχή….
Ως γνωστόν, ο καθένας θέτει  τους στόχους του. Στο δρόμο, όμως, προς στην ικανοποίηση πολλές φορές χάνουμε το ενδιαφέρον μας ή άλλες φορές δεν έχουμε καμία στήριξη. Τι μας παρακινεί, λοιπόν, να κάνουμε ότι κάνουμε;  Είναι εσωτερικοί ή εξωτερικοί παράγοντες; Είναι πάντα θετικοί;
Τέτοια και άλλα πολλά ήταν τα ερωτήματα που τέθηκαν στην συνάντηση μας και προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε όλοι μαζί μέσα από θεωρία και δραστηριότητες πως  μπορούμε να οδηγηθούμε και να οδηγήσουμε κάποιον στην ενεργό συμμετοχή.

Εσείς σκεφτήκατε ποτέ τι είναι αυτό που σας ωθεί ή σας απωθεί να πετύχετε έναν στόχο σας;;;

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις εντυπώσεις της ομάδας για αυτή την συνάντηση:
Group motivation.jpg

«Μου φάνηκε πολύ εμψυχωτική διαδικασία να συμμετάσχεις ενεργά στη δραστηριότητα του άλλου, να τον βοηθάς στην προσπάθειά του, να νιώθεις την αγωνία του γιατί την ξέρεις μιας και κατά βάθος είναι και δική σου. Είναι σχεδόν συγκινητικό επί 4 ώρες να δίνουμε  και να παίρνουμε κίνητρα ο ένας από τον άλλον»

«Από το feedback μετά το τέλος της παρουσίασης των ομαδικών δραστηριοτήτων συνειδητοποίησα κάποιες προσωπικές αστοχίες ως facilitator, τις οποίες ελπίζω να αποφύγω τις επόμενες φορές»

Mot5.jpgmot6.jpg

«Έμαθα πώς να διαχειρίζομαι τα κίνητρα των συμμετεχόντων. Πρέπει να αξιολογούμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους ώστε να τους κινητοποιούμαι»

«Σήμερα έμαθα ότι η ενεργή συμμετοχή πηγάζει από τα κίνητρα, τα οποία μπορεί να είναι εσωτερικά ή εξωτερικά. Η ενίσχυση των ατόμων πρέπει να είναι δημιουργική και να μην αμελείται»

«Κατάλαβα πόσο αποθαρρυντικό μπορεί να είναι η έλλειψη υποστήριξης για την επίτευξη ενός στόχου και ένιωσα πραγματικά το πώς είναι να δουλεύεις σε μία ομάδα»

mot9.jpg

«Η εικόνα που μου μένει είναι … πρόσωπα….. χαρούμενα, προβληματισμένα, κουρασμένα, αισιόδοξα, αγχωμένα, χαμογελαστά… »

«Στη σημερινή συνάντηση συνειδητοποίησα ότι μπορώ να κινητοποιήσω τον εκπαιδευόμενο μου για κάποιο περίπλοκο  task, απευθυνόμενη σε βασικές εσωτερικές δυνάμεις  τους, όπως η χαρά και η δημιουργικότητα»

mot10.jpg

«Μου άρεσαν πολύ  οι δραστηριότητες, γιατί μέσα από αυτές, κατάλαβα την ποικιλία των κινήτρων ανάλογα με το θέμα. Τα κίνητρα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής του ανθρώπου. Δίνει έναυσμα για την ενεργή συμμέτοχή του»

 

«Παρ’ όλο που η ομάδα σήμερα ήταν λίγο αποσυντονισμένη, ένιωσα σε κάποια σημεία πολύ έντονη τη σύνδεσή μας και την επικοινωνία και μου άρεσε αυτό»

«Όταν κάποια είπε ξαφνικά ένα δυνατό συναίσθημα που είχε εκείνη τη στιγμή σε όλη την ομάδα, μου φάνηκε σημαντικό  που εκφράστηκε συναίσθημα έτσι απλά»

mot8.jpg

 

«Αρχίζω και παρατηρώ πως άλλοι trainer/εμψυχωτές δίνουν οδηγίες και τι πρέπει να προσέχω όταν είμαι εγώ η εμψυχώτρια»

«Από τη σημερινή συνάντηση ένιωσα περισσότερο ενεργοποιημένη και κινητοποιημένη και πήρα ιδέες για το μάθημά μου»

 

«Θα χρησιμοποιήσω σίγουρα κάποιες δραστηριότητες από αυτές που μας έκαναν σήμερα οι εκπαιδεύτριες, αλλά και κάποιες από τις ομάδες»

Mot4.jpg

 

«Ήταν πολύ όμορφο το θέμα σήμερα, διότι πάντα είναι χρήσιμα τα κίνητρα στη ζωή μας. Οπότε έχοντας ακούσει τη δική σας θεωρία και έχοντας κάνει τις δημιουργικές δραστηριότητες που ετοιμάσατε για εμάς, αλλά και που ετοιμάσαμε και εμείς, ένιωσα έτοιμη να αναθεωρήσω τα κίνητρα μου αυτή τη περίοδο, να τα σιγουρέψω και να τα οργανώσω»

 

That’s not all folks……
Τα λέμε πάλι την επόμενη φορά…..

hyp logo.jpg

Αν θέλεις του χρόνου να πάρεις μέρος σε αυτή την ομάδα, μπορείς να συμπληρώσεις την φόρμα ενδιαφέροντος https://goo.gl/forms/JZaqoGOHuR8M3W6z2 και θα σε ενημερώσουμε προσωπικά

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s